Informatie

Algemeen

De studiereis is een 3 (voorheen 4) ec master vak. Tijdens de reis krijg je te zien wat het land te bieden heeft aan (bio)chemie en ook voor een deel cultuur. De uren die je maakt voor het hele vak zitten niet alleen in de studiereis zelf, maar ook in een case study of pre-study opdracht. Voor deze opdrachten staan 50 uren. Tijdens de studiereis schrijven deelnemers ook een verslagje (wat er die dag gedaan is en daarover een mening) over één dag van de reis. Een case study kan bijvoorbeeld inhouden dat je een paar dagen op een lab een experiment uitvoert of informatie zoekt over onderwijs en subsidie voor bioinformatica, maar ook kan het een promotiefilmpje maken voor een bedrijf zijn. Deze case studies worden door de commissie geregeld en de studiereis krijgt hierdoor extra financiëring. Voor de preliminary studies and retrospective views zoeken de deelnemers bijv. iets uit over het onderwijssysteem, scheikunde en MLW, chemische bedrijven, etc. in de te bezoeken landen.

Kosten

De studiereis kost maximaal 600 euro voor de deelnemers; vooraf moet voor 1 november 300 euro gestort worden op onze bankrekening. De rest van het geld (waarschijnlijk minder dan 300 euro) wordt naderhand afgerekend op twee mogelijke manieren:
1. We hebben de mogelijkheid om de rest van het geld te lenen. Dat houdt in dat men nog een rekening na de studiereis krijgt die betaald moet worden.
2. Er kan niet geleend worden en men wordt uiterlijk in februari, minimaal een maand voordat het gestort moet worden, men op de hoogte gesteld. Het te betalen bedrag zal niet meer zijn dan 300 euro, en alles wat over is na de studiereis wordt teruggestort op de rekeningen van de deelnemers.

Geld voor case studies komt altijd wat later binnen, wat betekent dat we altijd enkele tijd na het einde van de studiereis pas weten hoeveel de individuele bijdrage is van elke deelnemer.

Met dit bedrag voor deelname zullen wij betalen:
1. De vlucht
2. Transport voor trein, bus en/of boot (reis naar vliegveld Dusseldorf is inbegrepen)
3. Ontbijt, lunch en diner (tenzij we op dat moment geen gezamenlijke activiteit hebben, of er al iets verzorgd wordt door een bedrijf)
4. Visum per persoon in Turkije
5. Toegangskaarten voor eventuele activiteiten
6. Verblijfskosten (hostels en dergelijke)
Wat wij niet gaan betalen:
1. Inentingen
2. Etenskosten tijdens vrijetijdsperiodes

stats